Protez


Diş protezi tedavilerinde birçok alternatif bulunmaktadır. Diş eksikliğinin ve çenenin durumu ile hastanın ihtiyaç ve beklentileri bu aşamada önem arz eder. Bu nedenle röntgen incelemesi ve ağız içi muayene sonrası hastalarımız ile olabilecek protez alternatifleri hakkında konuşuruz ve en uygun seçenekleri sizlere sunarız. Bu sayede ihtiyaçlarınıza uygun ve rahatça kullanıp, gülümseyebileceğiniz doğal protezleriniz olur.

Total Protez (Damak Protezi)

Hastanın kendi dişinin hiç olmadığı durumlarda kullanılan protez türüdür. Üst damakta vakumlama sayesinde, alt damakta dil ve yanakların dengesi sayesinde ağızda durur. Destek noktası olmadığından, sabit durması için protezin doğru planlanması ve hastanın tecrübe kazanması gerekir.

Bazı durumlarda sağlık sorunları gibi nedenlerle implant yapılamamaktadır. Böyle hastalarda total protezler kullanılabilir. Protezlerin herhangi bir tutunma yeri olmadığı için ağız hareketlerine alışmak zaman istemektedir. Bu durumu bisiklete binmeyi öğrenmeye benzetebiliriz. Dil, dudak, yanak gibi kas yapılarının proteze alışması ve beyinde refleks olarak öğrenme gerçekleştiğinde artık rahatlıkla protezlerinizle çiğneyebilirsiniz.

Protez Sürekli Ağızda Durmalı mı?

İlk yapıldığında doktorlarımız birkaç gün boyunca çıkarılmamasını ister. Bu süre zarfında protezin çevre dokulara uyumu gerçekleşir. Uyum aşamasında sonra dokuların dinlenmesi için her gün birkaç saat, mümkünse geceleri yatarken mutlaka çıkarılmalıdır.

Protez Yapıştırıcısı kullanabilir miyim?

Protez yapıştırıcılarında en büyük risk temizliğin aksatılması ve sonucunda enfeksiyon ile karşılaşılmasıdır. Bu nedenle her gün temizlenmesi ve yenilenmesi şartıyla protez yapıştırıcısı kullanabilirsiniz.

İmplant Destekli Total Protez

Gelişen teknoloji sayesinde total protezle ilgili olumsuz durumların önüne geçilebilmektedir. Protezi sabit tutmaya yarayan implantlar sayesinde çiğneme konuşma sırasında hareketsiz duran, istenildiğinde kolaylıkla çıkarabildiğiniz implant destekli protezler ile sizleri rahat ettirmekteyiz. Normal protezlere göre hacimsel olarak daha küçük yapılan implant destekli protezler, özel bağlantı parçaları ile protez- implant bağlantısı kurulmakta ve stabil sistem oluşturulmaktadır.

Hassas Bağlantılı Protez

Artık, protezlerde eskiden olduğu gibi kroşe denilen metal kancalar kullanılmıyor. Protez, destek dişlere hassas bağlantı dediğimiz sürgü şeklindeki sistem ile sabitlenir.

Hassas bağlantının bir ucu destek dişteki kaplamaya bağlıdır, diğer ucu ise protezin altında gömülü durumdadır ve dışarıdan gözükmez. Bu sayede hem daha estetik bir görünüm hem de daha stabil, hareketsiz bir protez kullanımı sağlanmış olur.

Instagram Feed
Follow us for before and after cases...
Appointment & Contact

Randevu Alın

Özel Çapa Cerrahi & Estetik Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği
Fahrettin Kerim Gökay Cad. Pınar Apt. No:135/2
Kat:1 D:2 34722 Ziverbey, Kadıköy / İstanbul